Bulgaristan vatandaşının eşine ve çocuğuna oturum izni çıkartması

1. Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu

2. Eşinizin Apostilli sabıka kaydı (Tüm adliyelerden alınır)

3. Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm) 

4. Eşinize oturum almak istiyorsanız Nüfus Müdürlüğü''nden Evlilik Kayıt Örneği (Form B) almanız gerekmektedir. Bunu Valilikten ya da Kaymakamlıktan Apostilletip, Bulgaristan''da Bulgharca''ya tercüme edilip Sofia Dış İşleri Bakanlığı'na gidecek ve onaylanacak. Noterden tasdikli olup Apostillenecek.

5. Sizin tarafınızdan yapılmış, Bulgaristan'da tam adresi belirtilmiş evde aile ferdinizin sizinleoturacağına ve orada tüm masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağına dair Bulgaristan noterlerinden tasdikli taahhütname (Deklaratsiya)

6. Vukuatlı nüfus kayıt örneği

7. Oturumunuzun fotokopisi

8. Oturduğunuz evin kira kontratı

9. T.C. Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)

10. Bulgaristan'dan bir bankadan banka hesabınızın fotokopisi (Bankada 3000 leva ya da 1500€ bulunmalıdır.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulgaristan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: http:// www.mfa.bg/bg/90