Bulgaristan Vatandaşı ile evli kişi nasıl oturum izni nasıl alır?

1. Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu

2. Bulgaristan evlilik cüzdanı

3. Apostilli sabıka kaydı (Tüm adliyelerden alınır)

4. Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Format: 35x45mm)

5. Bulgar vatandaşı eşin yapacağı taahhütnameler (a)Deklaratsiya1, b)Deklaratsiya2)

a) Türk eşin bakım ve masraflarını karşılayacağını ve oturacakları adresi beyan eden taahhütname - indir!

b) Evliliğin sahte olmadığını ve birlikte yaşadıklarını beyan eden her iki eş tarafından yapılacak taahhütname -indir!

 

6. Türk eş adına herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırılmalı (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500€ bulunmalıdır.)

7. Bulgar vatandaşı olan eşin Bulgar pasaportunun ve Bulgar kimlik kartının (Liçna kart) fotokopisi

8. T.C. Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)

9. Vukuatlı nufus kayıt örneği

 

Önemli Notlar: Evlilikten dolayı D Vize, Oturum kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren bir vizedir. Bu oturum vizesi ile Bulgar vatandaşı eşin bağlı bulunduğu Yabancılar Şubesine, Konsolosluğa veridğiniz evrakların orjinalleri ile birlikte başvurduğunuz takdirde Bulgar kimlik kartınızı (Liçna kart) alabilirsiniz. Bulgar kimlik kartı alma süreciniz 10 gündür. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulgaristan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: http:// www.mfa.bg/bg/90